Dagvoorzitter

Op zoek naar een dagvoorzitter die jouw event tot een succes maakt?

Als ervaren dagvoorzitter ga ik grondig te werk. Mijn rol reikt verder dan enkel sprekers aankondigen en de tijd bewaken. Door een gedegen voorbereiding met de organisatie en sprekers creëer ik een optimale verbinding tussen het podium en het publiek. Met mijn expertise kun je erop vertrouwen dat jullie event een succes zal zijn!

Neem contact op en laten we samen iets moois maken!

Telefoonnummer

+31 (0)6 48080761

E-mail

info@marloestenkate.nl

Expertise: wetenschap- en techniekcommunicatie

Ik specialiseer me in het modereren van bijeenkomsten met complexe onderwerpen. Mijn doelgerichte, toegankelijke en interactieve aanpak zorgt voor optimale kennisuitwisseling en enthousiasme in de zaal.

Samen creëren we een inspirerende en onvergetelijke ervaring!

Portfolio

Een paar voorbeelden van eerder werk:

Webinar
Week zonder afval
MilieuCentraal

Op podium
Uitrijking onderwijsprijs
KNAW

Werkwijze

Een goed dagvoorzitter gaat verder

Meer dan sprekers aankondigen en de tijd bewaken

Het gebruikelijke beeld van een dagvoorzitter is dat van iemand die een spreker aankondigt (met een stukje imposant CV) en de tijd in de gaten houdt. Hoewel beide taken belangrijk zijn, gaat een goede dagvoorzitter veel verder dan dat. Ik zorg met een grondige voorbereiding ervoor dat veelvoorkomende valkuilen voorkomen worden en het publiek echt betrokken raakt bij de inhoud op het podium.

Veelvoorkomende valkuilen bij bijeenkomsten:

  • Onderdelen lopen uit (of sprekers worden afgekapt en jagen dan gehaast door de laatste slides)
  • De inhoud wordt niet (door iedereen) in de zaal begrepen
  • Sommige delen zijn saai en het publiek sukkelt langzaam in slaap
  • Het publiek ziet niet hoe de inhoud op henzelf betrekking heeft
  • Mensen komen om elkaar te spreken en te netwerken, maar het programma omvat vooral veel onderdelen van passief luisteren

Het resultaat daarvan is dat het werkelijke doel van het event vaak niet optimaal behaald wordt. Zoals het opbouwen van nieuwe netwerken en onderlinge samenwerkingen, inspireren tot ander (duurzamer) gedrag of kennisuitwisseling. 

Een gedegen voorbereiding samen met sprekers

Voorafgaand aan het evenement bespreek ik de inhoud met de sprekers en zorg ik voor een optimale afstemming tussen het podium en het publiek, zodat kennis effectief wordt overgedragen.

Mijn passie ligt bij het creëren van een sterke connectie tussen spreker en publiek. Het doel is dat het publiek, zelfs nog voordat de spreker op het podium staat, al vol nieuwsgierigheid uitkijkt naar diens verhaal!

Veel dialoog en interactie met het publiek

Samen met de (keynote-)sprekers bereid ik momenten van dialoog en interactie voor met het publiek. Een quizvraag, een gespreksstarter in de zaal of een stelling t om op te reageren door links of rechts in de zaal te staan.  Ik stem met jullie als organisatie af hoe elk onderdeel bijdraagt aan het achterliggende doel. 

Het resultaat?
Betrokkenheid, enthousiasme en inspiratie!

De deelnemers ervaren een sterkere verbondenheid met het doel en de inhoud van het event. Sprekers leveren goed voorbereide verhalen die zijn afgestemd op het publiek, wat leidt tot een optimale kennisuitwisseling. De interactie creëert bovendien nieuwe netwerkmogelijkheden en de algehele sfeer is positief en energiek.

Fotografie: Amy van Leiden

Voorwaarde: op tijd beginnen

Voorbereiding start 3-6 maanden vooraf aan het event

Omdat mijn aanpak vooral tijd kost in de voorbereidingsfase, is het belangrijk dat ik tijdig betrokken raak. In de praktijk is dat minimaal 3, maar het liefst 6 maanden vooraf aan het event. Dan is er voldoende tijd om met jullie de doelen af te stemmen en afspraken te plannen met de (keynote-)sprekers. Ik denk ook graag mee in de planning om ruimte voor publieksinteractie te creëren. Het kan even spannend zijn om te werken met een dagvoorzitter die zo meedenkt, maar ik kan garanderen dat dit het proberen meer dan waard is!

Eerdere opdrachtgevers:

Referenties:

"Mijn ervaring is dat Marloes altijd net iets meer doet dan haar wordt gevraagd. Een heldere communicatie, een gedreven persoonlijkheid in combinatie met kennis van zaken op wetenschappelijk gebied: dat is Marloes!"
Frank Sekeris
Programmacoördinator, KNCV (beroepsvereniging voor chemici)
"Marloes was the chair during the Dutch Biotechnology Congress and she was fantastic! The interaction with the keynote speakers and audience was outstanding and gave a special flair to the meeting! Marloes made it lively, interactive, and dynamic, and she was praised by all participants. It was a pleasure to work with Marloes, before and during the meeting. She had a high contribution to our success!"
Maria Barbosa
President of the Dutch Biotechnology Association
"Marloes is a great speaker, she is very enthusiastic and you can immediately see that she loves what she does. I can highly recommend working with Marloes."
Olivia Muthsam
Policy Officer at NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

Neem contact op

Ik ben benieuwd naar jullie event.
Neem vrijblijvend contact met me op en laten we samen iets moois maken!

Telefoonnummer

+31 (0)6 48080761

E-mail

info@marloestenkate.nl

Meer voorbeelden van eerder werk:

Avond van de chemie

Van nanomotoren, een groenere economie tot aan spraakverwarring tussen wetenschappers en ‘het publiek’. Stersprekers zoals Nobelprijswinnaar Ben Feringa, Marcel Wubbolts, Kitty Nijmeijer en Ionica Smeets deelden hun verhaal, tijdens de Avond van de Chemie, georganiseerd door de KNCV. Een feestje om te mogen presenteren!

De wetenschap draait door

Van je kat een handtas maken, mag dat zomaar? Kunstenares Tinkebell schoof aan tafel bij ‘De Wetenschap Draait Door’ een avondvullende talkshow met verschillende kunstenaars en wetenschappers. Samen met Menno Bentveld vroegen we ze naar hun onderzoek en drijfveren.

DutchBiophysics
Onderzoek op het snijvlak van biologie en natuurkunde komt samen op dit jaarlijkse event

Domein Applied Science
Diverse hbo-opleidingen in de toegepaste natuurwetenschappen komen samen en bespreken de nieuwste ontwikkelingen.

TechDay
Middelbare scholieren en technische bedrijven slaan de handen ineen tijdens de TechDay.

“Door de enthousiaste presentatie voelde het alsof we meededen aan de Oscaruitreiking, zo leuk!”
– 
Deelnemer Imagine Life Sciences

De bouw: circulair en emissievrij in 2050

Een panelgesprek namens NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

De bouw circulair en emissievrij in 2050: wat is daarvoor nodig? Welke obstakels moeten we nu overwinnen om daar te komen?

Meerdere sprekers en expertises kwamen langs in deze interactieve webinar. 

De Nacht van Kunst en Wetenschap

Is Yakult nu wel of niet gezond? En moeten we allemaal massaal vitamine D slikken of is dat onzin?
Verschillende sprekers, wetenschappers en kunstenaars schoven bij mij aan tafel tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap in Groningen.

Neem contact op

Ik ben benieuwd naar jullie event.
Neem vrijblijvend contact met me op en laten we samen iets moois maken!

Telefoonnummer

+31 (0)6 48080761

E-mail

info@marloestenkate.nl