Dagvoorzitter en Talkshowhost

“Door de enthousiaste presentatie voelde het alsof we meededen aan de Oscaruitreiking, zo leuk!” – Deelnemer Imagine Life Sciences

Voor sommige evenementen verzorg ik de inhoudelijke voorbereiding: ik houd voorgesprekken met de sprekers, lees me vooraf in. Voor anderen is het wenselijk dat ik vooral ‘de boel aan elkaar praat’. Op zoek naar een presentatrice die inhoudelijk sterk is, het publiek weet te enthousiasmeren en de juiste vragen weet te stellen? Laat het me weten!

Avond van de Chemie

Van nanomotoren, een groenere economie tot aan spraakverwarring tussen wetenschappers en ‘het publiek’. Stersprekers zoals Nobelprijswinnaar Ben Feringa, Marcel Wubbolts, Kitty Nijmeijer en Ionica Smeets deelden hun verhaal, tijdens de Avond van de Chemie, georganiseerd door de KNCV. Een feestje om te mogen presenteren!

De wetenschap draait door

Van je kat een handtas maken, mag dat zomaar? Kunstenares Tinkebell schoof aan tafel bij ‘De Wetenschap Draait Door’ een avondvullende talkshow met verschillende kunstenaars en wetenschappers. Samen met Menno Bentveld vroegen we ze naar hun onderzoek en drijfveren.

Van alle markten thuis

Worden we vervangen voor computers? En hoeveel Google eigenlijk van jou? Verschillende sprekers, wetenschappers en kunstenaars schoven bij mij aan tafel tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap in Groningen.

Hartewens vluchtelingen

Een bijzondere talkshow met vluchtelingen uit Uganda, Iran en Syrië. Wat zijn de wensen en verwachtingen van deze jonge studenten in hun nieuwe thuisland? Hoe zien zij hun (werk)leven over tien jaar? Bijzonder inspirerend om de verhalen te horen van mensen die de moed niet opgeven en blijven strijden voor een betere toekomst.

Droomstad

Wat is jouw droomstad? Ik presenteerde een avond met uiteenlopende sprekers over de utopische samenleving.

Vuurvliegen

Wat weten kinderen al over nanodeeltjes, lcd schermen of bacteriën? Vuurvliegen is een battle, georganiseerd door Stichting C3, waarin jonge wetenschappers die proberen het hart van hun jonge publiek te winnen.

Kenniscafé

Van synthetische biologie tot wiskundige kunst, van alles komt voorbij in het Kenniscafé door Studium Generale in Groningen. Als co-host met Bart van de Laar gaven we het publiek nieuwe inzichten mee. Dit maandelijkse programma presenteerde ik tijdens mijn studententijd in Groningen.

Imagine

Met de Life Sciences hulp bieden in een ontwikkelingsland. Dat was de opdracht die middelbare scholieren kregen in de competitie van Imagine Life Sciences. De spetterende finaledag mocht ik meermaals op rij presenteren.

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw evenement?
Aarzel niet, neem vrijblijvend contact met me op!