Radio

In de auto, tijdens de afwas of bij het hardlopen; een radio of podcast uitzending luisteren is easy. Radio leent zich voor de snelle nieuwtjes vers van de pers en tegelijk kan een podcast van een uur juist een fantastisch medium zijn voor diepgang. Bovendien ook geschikt voor de wetenschappelijke verhalen die niet beeldend zijn, maar waar wel interessant zijn om over te praten. Ik vind het een zeer prettige manier om rustig met nuance en speelsheid wetenschap over het voetlicht te brengen.

Snappower

Jongerenprogramma van OOG Radio.
Tijdens mijn studententijd heb ik op deze lokale zender vooral ‘lekker lopen ouwehoeren’ en gaven we terloops ook nog wat leuke uittips en nieuwtjes door aan de luisteraars. Het wekelijkse uurtje vloog voorbij! Een mooie opstap voor het serieuzere werk.

Hoe?Zo! Radio

Wetenschapsprogramma van de NTR, dagelijks een uur lang wetenschap gemaakt door een redactie van 5 man sterk. Ik bracht als wetenschapsjournaliste de luisteraar op de hoogte van de nieuwste internationale ontwikkelingen in de nieuwsrubriek.

De Kennis van Nu Radio

Reportage over de werking van het licht, bij De Kennis van Nu Radio. “Hoe kan het dat de zon schijnt?” vroeg ik kinderen.
Een aandoenlijk antwoord was: “de zon is het licht van duizend sterren en ‘s nachts gaat de zon eventjes uit, dan laadt die op en kan die ‘s ochtends weer aan.” Toch weer wat geleerd!

Meer weten of even van gedachten wisselen?