Wetenschapstelevisie

Voor de NTR maakte ik het wekelijkse programma De Kennis van Nu Nieuws, waarin het wetenschapsnieuws aan bod kwam van die week. Naast de presentatie deed ik ook research en redactie. Uitgezonden op NPO 2 doordeweeks en in het weekend op NPO Doc en NPO Nieuws. Daarnaast heb ik veel ervaring met het presenteren van online videos voor verschillende opdrachtgevers.

Waar gaat je bloed naartoe als het geprikt is? Een fragment uit een video over de laboratoria die zich bezighouden met medische microbiologie, pathologie en bloedanalyse.

Een gentech mug kan malaria terug dringen. Hoe kregen wetenschappers dat voor elkaar? Dit en meer nieuws in deze aflevering van De Kennis van Nu Nieuws.

Een aflevering over onder meer de slimme techniek van slowmotion camera’s, vissen die zich voortplanten zonder seks en onderzoek naar diepzeemijnbouw bij de Azoren.

Educatief

Lesfilm over reclame voor groep 7 en 8.
Gemaakt door Mediamatch (onder meer makers van Het Klokhuis).

Hoe werkt een lab-on-a-chip? Interactieve game voor middelbare scholieren met videocontent tussen de levels.

Hoe herken je reclame? Video uit lespakket voor basisschoolscholieren, door MediaMatch.

Vijfdelige televisie-serie over natuurgebieden rondom de stad Groningen. Hoewel intussen alweer een aantal jaar geleden, draag ik deze televisieserie nog altijd een warm hart toe. Het was namelijk de allereerste televisieserie die ik maakte, tijdens mijn studententijd in Groningen.

OOG TV zond de serie in naar de jaarlijkse OLON Award uitreiking, en wedstrijd tussen alle lokale omroepen in Nederland. Ik mocht de award voor presentatietalent van het jaar mee naar huis nemen, uitgereikt door van Jeroen Overbeek (Nieuwsuur). Een heel blij moment!

Meer weten of even van gedachten wisselen?